Новини

Київські лікарі вирушили на IV Чемпіонат України з футболу. Візитка команди. Жеребкування і розклад матчів збірної лікарів Києва.

  Повна та скорочена назва команди: Збірна лікарів Києва з футболу «КийФАМ».

          Керівний склад: директор – Антон Степура, лікар кардіолог, кандидат мед. наук, ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска», засновники – Олександр Масловський, спортивний лікар, ФК Колос Ковалівка, Віктор Строкоус, лікар анестезіолог, КМКЛ №6, Ігор Боровик, дитячий хірург, КНП КОР «Київська обласна дитяча лікарня».



          Досягнення на попередніх чемпіонатах України з футболу серед лікарів: триразовий чемпіон України з футболу серед лікарів (2017, 2018, 2019).

          Коротка характеристика команди: збірна лікарів Києва одна з найстаріших і найтитулованіших команд української футбольної асоціації медиків, київський осередок – перший створений у ГО «ВО УФАМ» і на сьогодні, є найчисельнішим (налічує понад 200 лікарів).

     Київські лікарі мають велике представництво у медичних збірних України з футболу, серед киян багато призерів і чемпіонів світу з футболу серед лікарів. У Києві засновано один з найбільших у світі футзальних медичних турнірів – відкритий чемпіонат Києва з футзалу серед лікарів «Ліга УФАМ».

     Лікарська футбольна команда з Києва вперше представила Україну на Всесвітніх медичних Іграх “Medigames” у 2019 році. 


Перші чемпіони України з футболу у форматі 11 на 11, Дніпро 2017 рік

          Від чемпіонату до чемпіонату: збірна лікарів Києва є першим чемпіоном України з футболу у форматі 11 на 11. У змаганнях, що відбулися у Дніпрі (квітень 2017 року), на груповій стадії змагань, кияни поступилися команді з Волині 1:2, перемогли команди лікарів Херсона 5:0 та Поділля 3:0. У півфіналі столичні медики у серії післяматчевих пенальті здолали команду Дніпра (основний час 0:0), а у фіналі переграли львів’ян 4:0.

     На ІІ Чемпіонаті України з футболу серед лікарів, що відбувався у Київській області (квітень 2018 року), на груповій стадії змагань кияни перемогли команду лікарів Чернівців 2:1 та Івано-Франківська 2:0, а у чемпіонській групі (матчі за 1-3 місця), здолали команди Волині 1:0 та Львова 6:0, виборовши золоті нагороди.

     На ІІІ чемпіонаті України з футболу серед лікарів, що відбувався у Одесі (травень 2019 року), кияни вибороли третє чемпіонство – перемоги у групі над командами Волині (лікарі Рівного і Луцька) 1:0 та Кропивницького 5:0. У півфіналі – перемога над командою лікарів Львова 2:1, а фінальному поєдинку над командою ДніпроСІЧ (лікарі Дніпра і Запоріжжя) 3:1, кращим гравцем турніру визнаний гравець КийФАМ, лікар стоматолог Дмитро Жильчук.


Дворазові чемпіони України з футболу серед лікарів, Вишневе, 2018 рік

          Надії та сподівання: завжди легше вибороти чемпіонство, чим щоразу його підтверджувати, тому київські лікарі завжди відповідально відносяться до будь-якого старту в Чемпіонатах України, не стане виключенням і IV чемпіонат з футболу серед лікарів (Ковель, 2021), де на киян очікують запеклі поєдинки на футбольному полі та дружня і тепла атмосфера у колі колег за його межами.

          Пряма мова від представників команди: голова ГО «Київська футбольна асоціація медиків» Антон Степура: «Ми дуже хочемо всіх побачити, відчути цю атмосферу гри, цю атмосферу спілкування, тому що ми всі збираємось, щоб спілкуватися, обмінюватися досвідом та займатись нашим улюбленим хобі – це грати у футбол. До зустрічі у Ковелі!»


Триразові чемпіони України з футболу, Одеса 2019 рік

Заявка збірної лікарів Києва на IV Чемпіонат України з футболу серед лікарів:

1.Бабушкін Олександр, анестезіолог
2.Бойко Андрій, спортивний лікар
3.Борисенко Андрій, лікар з гігієни харчування
4.Боровик Ігор, дитячий хірург
5.Виноградов Денис, анестезіолог
6.Войтович Олег, сімейний лікар
7.Горбунов Андрій, стоматолог
8.Данчук Валерій, стоматолог
9.Данчук Сергій, нейрохірург
10.Дрозд Павло, спортивний лікар
11.Іщук Микола, нарколог, психіатр
12.Копецький В’ячеслав, хірург-онколог
13.Кривошея Юрій, провізор
14.Олексюк Володимир, спортивний лікар
15.Олексюк Арсен, рентгенолог
16.Ополонець Роман, провізор
17.Юркін Денис, лікар-інтерн
18.Семенюк Тимофій, ортопед-травматолог
19.Хомяков Дмитро, лікар-інтерн
20.Смірнов Дмитро, стоматолог
21.Степура Антон, кардіолог
22. Строкоус Віктор, анестезіолог

Тренери: Ігор Боровик, Віктор Строкоус



Згідно жеребкування кияни потрапили до групи Б, де поміряються силами з колегами зі Львову, Івано-Франківська, Черкас та Одеси.

Розклад матчів збірної лікарів Києва на турнірі:

17 вересня, п’ятниця:

10 00 Київ – Івано-Франківськ

13 20 Київ – Черкаси

18 вересня, субота:

10 00 Київ – Львів

14 00 Київ – Одеса

По 2 найкращі команди в групі вийдуть до півфіналів, що відбудуться 19 вересня у неділю.

  Місце проведення чемпіонату: м.Ковель, вулиця Тараса Боровця, 5. Фізкультурно-оздоровчий комплекс “Спорт для всіх”.

Бажаємо перемоги нашим лікарям!

Євген Слєпов, прес-служба Київської футбольної асоціації медиків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *