Новини

Кийфамівець Дмитро Жильчук виступатиме у складі віце-чемпіона Болгарії

Болгарський футзальний клуб «Черно море-Манія» оголосив про підписання 23-річного українця Дмитра Жильчука. У минулому сезоні клуб з Варни став віце-чемпіоном Болгарії.

Дмитро Жильчук (15.08.1996) отримував футбольну освіту у рівненському «Вересі», але свого часу змагався в Києві і як юнак з «Чемпіона». В аматорському футболі виступав за «Локомотив» (Гребінка) і «Сокіл» (с. Михайлівка – Рубежівка). Жильчук також знаний в студентському футболі, де він захищав кольори Медичного університету імені Богомольця і Європейського університету. А у складі збірної команда лікарів Києва Дмитро став чемпіоном і найкращим гравцем чемпіонату України з футболу серед лікарів 2019 року.

 Твій футзальний досвід обмежується виступами за команду НМУ ім. О.О. Богомольця чи не тільки?
– Я грав у футзал ще в чемпіонаті міста Рівного. Під час навчання грав на різних футзальних турнірах представляючи команду Київської міської клінічної лікарні N6, але загалом футбол мені подобається більше, ніж футзал.

 Як тобі взагалі вдалося підписати угоду з болгарським клубом «Черно море-Манія»?
– Все почалось з того, що разом з колегами домовилися створити команду від стоматологічної клініки «Swiss Dentaprime» і заявилясь у Бізнес-лігу міста Варна (Болгарія). Ми посіли 3 місце, а мені вручили нагороду найкращого гравця турніру. До мене підійшов гравець команди «Черно море-Манія» і запропонував спробувати потренуватись з ними. Мені сподобалось і домовилися, що у вільний від роботи час я по можливості відвідуватиму тренування і матчі.

Кращий гравець Ліги УФАМ у складі команди НМУ

 Що ти знаєш про чемпіонат Болгарії і що з себе представляє твоя нова команда?
– Я почав цікавитися чемпіонатом Болгарії в кінці серпня цього року, коли відвідав кваліфікацію до футзальної Ліги чемпіонів. Чемпіон Болгаї «Варна сіті», на жаль, не пройшов далі, але мені сподобалась атмосфера, емоції, темп гри.

Всі команди в чемпіонаті Болгарії з футзалу переважно напівпрофесійні, але вони дуже швидко розвиваються. Багато гравців, які викликаються у збірну Болгарії, грають у місцевому чемпіонаті.

«Черно море-Манія» – хороша команда. У ній всі хлопці привітні, а на майданчику намагаються не поступаютися в жодному моменті. В її складі грають прекрасні гравці, які представляють Болгарію в національній збірній. У нас є висококласний воротар. Також за нас виступає досвідчений гравець Георгі Карагеоргієв, який встиг пограти в Італії та Бельгії, а молодий граючий тренер Пламен Стойков ще недавно був ключовим гравцем збірної Болгарії. Є багато інших молодих і перспективних гравців. Вони усі працюють, але майже не пропускають тренування, бо всі хочуть чогось досягнути з командою.

Чемпіон Ліги УФАМ у складі КМКЛ 6

 Які командні і твої особисті цілі на новий сезон?
– В цьому році в чемпіонаті Болгарії вперше, здається, буде плей-оф. Туди потраплять перші чотири команди, тому першочерговим завданням для нас є потрапляння у матчі на виліт, а далі побачимо. Чемпіонські амбіції у нас також є. 

Мої особисті цілі збігаються з командними. Хотілося б побільше грати, швидше інтегруватися в команду, а взагалі я приїхав в Болгарію для того, щоб підвищити свій професійний рівень в хірургічній стоматології, тому, мабуть, це і залишається моїм головним завданням.

 В командах над тобою якось жартують через те, що ти стоматолог?
– Не всі з першого разу розуміють, що я лікар-стоматолог-хірург, тому що в Болгарії система освіти інша і зазвичай болгарські студенти закінчують медичний університет в 25-26 років. Через це навіть тренер жартує наді мною, кажучи, що неможливо так рано отримати таку освіту. А так, звичайно, як і в будь-якому колективі у нас достатньо жартів, як на тему стоматології, так і на інші теми.

Андрій Гулій, futsalua.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *