Новини

Кийфамівці серед переможців V традиційного турніру “Тато-футбол”, що відбувся 14 вересня у Києві

У суботу 14 вересня 2019 року у Києві на Оболоні на відкритому футбольному майданчику на вул. Йорданська 24А відбулись традиційні змагання з нового виду спорту тато-футболу.

Одним з організаторів турніру є наш кийфамівець, завідувач відділенням отоларингології медичної клініки “Медіком” Сергій Герасименко.

Що таке тато-футбол:

Це – цікава, захоплююча та схожа на життя гра! В який Син грає в футбол разом з Татом, в одній Команді. Разом програють і разом перемагають. Знаходять нових і заохочують приєднуватись до Гри своїх старих друзів.

На додаток, до задоволення та приємного виснаження від гри в футбол, юнак переймає татів досвід — як побачити мету, працювати заради неї, не здаватись коли важко, дисциплінувати тіло та емоції, не підкорятись поразці та насолоджуватись перемогою!

Тато також отримує можливість чудово та активно провести час разом із сином, знову відчути себе малим хлопцем, коли він в дитинстві буцав «круглого» разом із друзями на дворі.

Стосовно ПРАВИЛ гри в Тато-Футбол:

  1. Головною ознакою Тато-Футболу є правило: «дорослий не забиває гол» або «забиває лише головою», в залежності від бажання більшості гравців конкретного змагання. Тобто гол, забитий ногами «дорослих» не зараховується ні в якому разі. З нашого досвіду правило заохочує до лідерства саме молодих гравців та зменшує ймовірність травм від «сильних ударів»;
  2. Кількість гравців на полі визначається в залежності від розміру поля, але одночасно на полі, дорослих гравців однієї команди має бути менше ніж дітей (наприклад 2 дорослих та 4 дитини). Це правило народилось із досвіду проведення турнірів, бо емоційність батьків на полі інколи важко приборкати 😉
  3. Дорослий-воротар має стояти на воротах не більше одного тайму в матчі. Зрозуміло, що маленькому гравцеві забити гол великому голкіперу може бути досить важко;
  4. Дорослі та діти мають виявляти пошану один до одного та всі непорозуміння вирішувати в дусі взаємоповаги та «fair play». Рішення судді на полі має таку саму невідворотну силу, як і в справжньому футбольному матчі;
  5. Дорослий не обов’язково має бути татом! Це може бути старший брат, родич, друг або навіть мама чи сестра. Тобто, долучитись до нашої Гри та Руху може кожний, хто має таке бажання та розділяє його цінності.
Команда організаторів тато-футболу

Історія змагань: у 2018 році ми запустили свіжу футбольну хвилю на якій Батько та Син, разом, в одній команді, рухаються до перемоги в змаганні де головними винагородами є  — здолані труднощі, спільна радість та міцна дружба!

Наша Мета – бути джерелом натхнення та розвитку Тато-Футбольного середовища, в якому будь-який Тато і Син разом зможуть:

  • створити свою або приєднатись до існуючої команди по Тато-Футболу
  • постійно тренуватись та досягати майстерності в Тато-Футболі, приймати участь та вигравати призи в кубкових турнірах та чемпіонатах з Тато-Футболу на рівні свого рідного міста та України
  • ставати активними промоутерами Тато-Футбольного Руху
Чемпіони – команда “Медіком”

Переможцем V турніру з тато-футболу стала команда клініки “Медиком”, до складу якої увійшли кийфамівці Сергій Герасименко, Тимофій Семенюк, Сергій Пащенко та Павло Ткаченко.

Команда ще одних уфамівців Юрія Овсяннікова і Олексія Данилко

У церемонії нагородження змагань взяв участь зірковий гість – гравець ФК Динамо Київ – Микола Шапаренко.

Сергій Герасименко нагороджує призерів змагань, подарунки дістались кожному учаснику

По матеріалам http://tatofootball.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *